برندگان جوایز ملی و بین المللی

 

دکتر رضا انصاری خلخالی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک، به عنوان محقق برجسته حوزه آکوستیک و ارتعاشات ایران انتخاب و مفتخر به کسب جایزه پرفسور لیاقتی در سال 1401 شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 به‌ منظور قدردانی و ماندگاری نام پیشکسوت و پدر علم آکوستیک ایران و نیز اعتلای هر چه بیشتر این زمینه تحقیقاتی، سالانه جایزه‌ای تحت عنوان «پروفسور غلامعلی لیاقتی» به پژوهشگر نمونه حوزه آکوستیک و ارتعاشات که از بین صدها پژوهشگر و دانشمند برجسته کشور انتخاب می‌شوند، اعطا می‌گر‌دد که انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران همزمان با دوازدهمین کنفرانس بین المللی آکوستیک و ارتعاشات، دکتر رضا انصاری خلخالی استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه گیلان را به عنوان محقق برجسته حوزه آکوستیک و ارتعاشات کشور در سال 1401 اعلام و جایزه پرفسور لیاقتی را به ایشان اعطا نمود.

مبحث آکوستیک و ارتعاشات یکی از زمینه‌های مهم تحقیقاتی دانشگاهیان و محققین در شاخه‌های مختلف مهندسی (نظیر مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی معماری، مهندسی هوافضا، مهندسی بیومکانیک، مهندسی دریا و مهندسی مکاترونیک) و رشته فیزیک بوده ‌است که در دو دهه اخیر اهمیتی دوچندان یافته‌ است.

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

داود قیداری دانشجوی مقطع دکتری رشته شیمی دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان موفق به دریافت جایزه البرز در سال  1402 شد.

مراسم ملی اعطای جایزه البرز در بخش نخبگان به عنوان قدیمی ترین جایزه علمی کشور، هر ساله با همکاری بنیاد ملی نخیگان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار می شود.

بنیاد فرهنگی البرز در سال 1342 با هدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پزوهندگان برتر ایرانی و تشویق دانشجویان و دانش آموزان برگزیده و نوباوگان و نوجوانان بااستعداد ایرانی، از طریق اعطای جایزه البرز موسوم به نوبل ایرانی به همت مردی خیراندیش و نیک سیرت، مرحوم حسینعلی البرز تاسیس و وقف گردیده که طی بیش از نیم قرن، چندین هزار نفر از نخبگان برتر علمی کشور را مورد حمایت و تشویق قرار داده است.

 

 

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

اسماعیل محمدپور دانشجوی دکتری رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان برگزیده دهمین دوره جایزه ملی یوسف شد.

جایزه ملی یوسف از معتبرترین جوایز داستان  کوتاه ایران است. این جایزه در حالی دوره دهم خود را پشت سر گذاشت که همچون دو دوره قبل، ابتدا به‌صورت استانی و سپس به‌صورت سراسری برگزار گردید. برای این دوره سه بخش بزرگسال و نوجوان با موضوع دفاع مقدس، مدافعان حرم و مدافعان سلامت و داستان شهدا با موضوع مقطعی / برشی برجسته از زندگی یکی از شهدای (دفاع مقدس / مدافعان حرم) گرانقدر استان برنامه‌ریزی شد.

دریافت ۳.۴۴۶ اثر توسط دبیرخانه از ویزگی های مختص این دوره بود بود. پس از داوری آثار رسیده در استان‌ها، تعداد ۱۸۱ اثر حائز رتبه‌های برگزیده و تقدیر شدند و برای رقابت در بخش سراسری به دبیرخانه مرکز ارسال شد.

آثار برگزیده و تقدیری رسیده به دبیرخانه مرکز، در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت که در مرحله اول ۳۶ اثر نامزد دریافت جایزه انتخاب شدند و در مرحله نهایی از میان نامزدهای دریافت جایزه، ۱۸ اثر انتخاب شدند

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

موفقیت عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان در سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد

 

سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با معرفی نفرات برگزیده به کار خود پایان داد که در بخش "پایان‌نامه‌های دانشگاهی با موضوع ادبیات داستانی دفاع مقدس"، رساله دکترای دکتر محمود رنجبر عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان به عنوان رساله برتر انتخاب شد

 

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

دکتر داود خجسته سالکویه عضو هیات علمی گروه ریاضی کاربردی دانشکده علوم ریاضی  برنده سومین دوره جایزه دکتر مهدی رجبعلی پور شد.

 

 

 

 

 

 

 


این جایزه هر دو سال یکبار  از طرف انجمن ریاضی ایران به دو نفر که کارهای موثری در زمینه جبر خطی و کاربردهای آن انجام داده اند اعطا می گردد. اسامی برگزیدگان این دوره مرداد ماه سال جاری در سمینار جبر خطی و کاربردهای آن که بصورت مجازی در دانشگاه کرمان برگزار گردید اعلام شد.

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

روابط عمومی دانشگاه گیلان مقام برتر جشنواره جایزه ملی روابط عمومی ایران را از آن خود کرد

 

همزمان با روز روابط عمومی و ارتباطات، جشنواره جایزه ملی روابط عمومی تحت عنوان "جشنواره آرمان برتر" در سالن همایش های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد که در این جشنواره از روابط عمومی دانشگاه گیلان به عنوان روابط عمومی برتر کشوری تجلیل به عمل آمد. در این جشنواره همچنین از تندیس «جایزه ملی آرمان برتر»، «سامانه جامع روابط عمومی» و «کتاب گنجینه ارزش آفرینان» نیز رونمایی صورت گرفت. کسب مقام برتر در حوزه اطلاع رسانی از سوی وزارت علوم در بین دانشگاه ها،مراکز آموزش عالی و پارک های علم و فناوری سراسر کشور در سال گذشته،کسب مقام اول در بخش مستندسازی در دومین و چهارمین جشنواره روابط عمومی های برتر دانشگاه ها و مراکز پژوهشی وزارت علوم ،کسب 5 مقام نخست در 5 بخش اولین جشنواره فیلم کوتاه روابط عمومی ها و پارک های علم و فناوری منطقه دو کشور، کسب مقام اول در بخش مراسم ها و مناسبت ها،پژوهش و افکار سنجی و بخش تبلیغات و انتشارات به ترتیب در اولین و دومین جشنواره روابط عمومی های منطقه هشت کشور، کسب رتبه برتر در بخش نظارت،ارزیابی و برنامه ریزی در اولین جشنوراه روابط عمومی های برتر دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری منطقه دو کشور، کسب هفت مقام برتر در بخش های روابط عمومی الکترونیک، ایده های نو، تبلیغات و انتشارات، ارتباطات، مراسم و مناسبت ها، مستندسازی، توانمندسازی و پژوهش و افکار سنجی در دومین جشنواره معرفی و تجلیل از خبرنگاران و روابط عمومی های برتر دانشگاهها و پارک های علم و فناوری منطقه دو کشور و کسب مقام اول در دو بخش سمعی و بصری و ویژه نامه های سازمانی و مقام دوم در بخش مکتوبات معرفی سازمانی در اولین دوره از جشنواره روابط عمومی دستگاه های اجرایی استان بخشی از موفقیت های کسب شده توسط روابط عمومی دانشگاه گیلان تاکنون است.

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

 

کسب جایزه بین‌المللی مسابقه تصویرگریNAMI 2017 کره جنوبی توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

 

امیرشعبانی پور فومنی عضو هیأت علمی گروه نقاشی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان در مسابقه تصویرگریNAMI 2017 کره جنوبی موفق به دریافت جایزه سبز در میان شرکت کنندگان این دوره از مسابقات شد.

 

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان در جمع برترین های یازدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست

 

یازدهمین دوره اعطای جایزه ملی محیط زیست با حضور اسحاق جهانگیری ،معاون اول رییس جمهور و معصومه ابتکار ،رییس سازمان محیط زیست و جمعی از وزرا و مسئولین کشوری در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد و از فعالان ابن حوزه تقدیر شد که در این بین از دکتر سید حامد موسوی ثابت، عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه گیلان،به پاس تلاشهایش در شناسایی تنوع زیستی ماهیان ایران نیز تقدیر به عمل آمد.

دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در این مراسم گفت: امروز همه به خوبی می دانند که اگر به مسائل زیست محیطی توجه نشود و بحران های محیط زیست مهار نگردد، با مشکلات پیچیده ای روبرو خواهیم شد که حل آنها کاری بسیار دشوار خواهد بود.

دکتر جهانگیری خاطرنشان کرد: باور من این است که بدون پرداختن به موضوع طبیعت و مسائل محیط زیست نمی توان به توسعه و حل مسائل اقتصادی پرداخت.

دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در این مراسم با بیان اینکه یکی از ضرورت های حفظ محیط زیست تحول در رفتار و اندیشه انسان ها است افزود: بشر برای حفظ بقای خود نیازمند حفظ محیط زیست است. وی با بیان اینکه جایزه ملی محیط زیست حرکتی برای تقدیر از فعالان این حوزه و معرفی اقدامات موثر و مفید در این حوزه است اظهار کرد: الگو سازی به منظور بهبود وضعیت محیط زیست کشور در سطوح عالی تصمیم گیری، فعالان اجتماعی و مدنی و آحاد جامعه از جمله مهمترین اهداف اعطاء این جایزه است.

گفتنی است محورهای مصوب برای دریافت جایزه ملی محیط زیست عبارتند از:

۱) ابداعات، اختراعات و طرح‌های بارز در جهت جلوگیری از آلودگی یا تخریب محیط‌ زیست.

۲) خلاقیت‌ها و ابتکارات بارزی که موجب کاهش موثر هزینه‌های جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط‌زیست شده، یا باعث سهولت کاربرد وسایل و امکانات برای کنترل آلودگی و تخریب در سطح وسیع می‌شود.

۳) ارایه طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی و قابل اجرا که موجب نجات گونه‌های کمیاب و در معرض خطر انقراض گیاهان و جانوران و یا احیای یک زیستگاه ارزشمند درحال تخریب شده و از نابودی جوامع گیاهی و جانوری جلوگیری نماید.

۴) مطالعات و تحقیقات علمی ارزشمند و موثر در زمینه پیشگیری از آلودگی و تخریب محیط‌زیست و یافتن شیوه‌های جدید و موثر برای حفظ محیط‌زیست.

۵) اعطاء کمکهای قابل توجه و ایجاد امکانات موثر مادی و معنوی برای حفظ محیط‌زیست.

۶) ارایه خدمات ارزنده و فعالیت‌های برجسته و نتیجه بخش در مورد ارتقاء سطح دانش و بینش زیست‌محیطی جامعه و ترویج فرهنگ محیط‌زیستی در سطح وسیع و فراگیر.

۷) فداکاری و از خودگذشتگی و تلاش بیش از حد انتظار به منظور جلوگیری از وقوع حوادث ناشی از بروز بحران‌های زیست محیطی و ممانعت از به خطر افتادن سلامت مردم در این مواقع، یا جلوگیری از نابودی و تخریب اکوسیستم‌های ویژه و منابع طبیعی ارزشمند و گونه‌های جانوری و گیاهی در معرض خطر قریب الوقوع.

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

دکتر فرهاد رحمانی نیا ، استاد دانشگاه گیلان به عنوان (( استاد برجسته )) از سوی بنیاد ملی نخبگان کشور معرفی و موفق به کسب جایزه (( علامه طباطبایی )) شد .

 

 بنیاد ملی نخبگان بر اساس آیین نامه اعطای جایزه و تسهیلات به برگزیدگان از میان محققان برجسته، استادان ممتاز و پژوهشگران نمونه  کشور که به نام محقق ، دانشمند و فیلسوف معاصر مرحوم علامه طباطبایی نامگذاری شده است ، اساتید و اجدین شرایط را معرفی می نماید . 

تألیف کتاب و مقالات علمی ، تربیت دانشجویان دکتری ، عضویت در هیأت تحریریه مجلات علمی بین المللی ، ثبت اختراع و نوآوری بین المللی از جمله ملاک های انتخاب این بنیاد می باشد . افتخاراتی نظیر استاد نمونه کشور ، پژوهشگر نمونه کشوری و دارا بودن مقالات پر استناد از دیگر ویژگی هایی است که در کسب این جایزه مورد نظر قرار می گیرد . 

 

شایان ذکر است دکتر فرهاد رحمانی نیا ، دارای مرتبه استادی و عضو هیأت علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه گیلان است . این استاد دانشگاه گیلان علاوه بر داشتن مقالات علمی متعدد و تألیف کتاب ، سال گذشته به عنوان (( استاد نمونه کشور )) از سوی وزارت علوم ، تحقیقات و فنآوری معرفی شد . 

این استاد دانشگاه گیلان پیش از این نیز به عنوان پژوهشگر نمونه کشور در حوزه علوم انسانی معرفی و علاوه بر تدریس و تربیت دانشجویان دکتری ، ریاست دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان را از سال 1385 تا کنون بر عهده دارد

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

دکتر نادر نریمان زاده استاد دانشگاه گیلان به عنوان اولین استاد ایرانی موفق به کسب جایزه علمی IFAC شد .

 

 

مقاله علمی دکتر نادر نریمان زاده استاد دانشگاه گیلان به عنوان بهترین مقاله طی سه سال اخیر در مجلهEngineering Applications of Artificial Intelligence Elsevier انتخاب شده است و به همین مناسبت جایزه علمی کنگره جهانی IFAC) International Federation of Automatic Control) به وی و همکارانش اعطا می شود.

 

مقاله این استاد گروه مهندسی مکانیک دانشکده فنی دانشگاه گیلان با عنوان :

Pareto optimization of a five-degree of freedom vehicle vibration model using a multi-objective uniform-diversity genetic algorithm
MUGA, EAAI, Vol. 23, Issue 4, pp. 543-551, 2010.

 
که با همکاری جمالی ، صالحپور و حقگو ارائه شده است به عنوان بهترین مقاله ارائه شده در سه سال اخیر در مجله Engineering Applications of Artificial Intelligence Elsevier انتخاب شده است و به همین مناسبت جایزه علمی هجدهمین کنگره جهانی IFAC) International Federation of Automatic Control)  در سپتامبر 2011 در میلان ایتالیا به وی و همکارانش اعطا می شود.

 

لازم به ذکر است که IFAC ، یکی از معتبر ترین سازمان های علمی در زمینه مهندسی کنترل است و 5 مجله علمی از سوی این سازمان و توسط Elsevier منتشر می شوند. برندگان جایزه علمی این سازمان در کنگره های جهانی سال های گذشته دانشمندانی از آمریکا ، فرانسه و ایتالیا می باشند و برای نخستین بار یک استاد ایرانی موفق به کسب این جایزه می گردد که این نشان از پیشرفت های علمی خوب کشور و درخشش دانشمندان ایرانی در مجامع معتبر علمی بین المللی است .